Mâncarea pe Ko Phangan (II)

Ce se mănâncă În Thailanda?

Fructele

Sunt cele mai bune de pe pământ. Toate.

Mențiune specială. Durian. E fructul care miroase cel mai urât din lume, nu ai voie cu el în mijloacele de transport în comun.

Miroase ca un regiment de soldați după o cină copioasă la restaurantul mexican. Dar, dacă reușești să faci abstracție, e delicios.

Salatele

Mențiune specială: salata picantă de papaya și salata picantă de mango. Te va întreba vânzătoarea cât le vrei de picante. 1 chilli ar trebui să fie suficient, dacă ești curajos cere cu 2 chilli, dacă vrei sa te urăști după cere cu 3 chilli. Thailandezii și-o prepară cu 5.

DSCF1735

Supele

Tom Yum (supă acră iute cu pui/porc/seafood) și Tom Ka (supă din lapte de cocos cu pui/porc/seafood). Legen… wait for it … dary.

DSCF1196

 Grătarele

Pui, pește sau porc la grătar, nu contează, sunt divine. Mențiune specială: frigăruie de porc cu miere. Yam.

DSCF1459

 Curry-urile

 Sunt felurile alea de mâncare din piață care seamănă cu niște ciorbe. Se toarnă peste orez. Atenție, sunt foarte foarte bune, dar și foarte foarte picante.

DSCF1456

Tăiței cu de toate

Pad thai și similarele. NU poți pleca din Thailanda fără să mănânci un pad thai. Încearcă la Mama Pooh.

DSCF1194

Deserturi

Poți încerca banane confiate sau sticky rice cu banane sau cu coconut, în frunză de banan.

Sau fructe. Sau shake-uri. Când cumperi shake-ul ai grijă și nu alege căpșune sau mure, e sirop cu aromă chimică, alege un fruct pe care-l vezi pe tarabă și ai grijă să ți-l pună în pahar.

Mențiune specială: lapte de cocos cu jeleuri/ fasole neagră/ alte minuni. Se vinde la pungă. Vrei ceva ciudat, asta e. Thailandezii sunt mari fani.

Și restul,  pe care nu le-am găsit. Țin să vă zic că după două luni de Thailanda încă găsim zilnic mâncăruri care ne fac să întrebăm timizi What is that?

 

Poftă bună!

O părere la “Mâncarea pe Ko Phangan (II)

Lasă un comentariu