Maestrul Kung Fu

DSCF0286
Umblă niște zvonuri prin paradis, vi le povestesc și eu așa cum au ajuns la mine.

Se pare că s-a aciuat pe insula noastră un chinez care seamănă tare cu maestrul kung fu din filmele vechi cu chinezi zburători, îl știți pe cel despre care vorbesc, a apărut și în Kill Bill. Diferența minoră ar fi că în loc să aibă părul lins, l-ar avea în dreadlocks, în rest este leit el.
3143844-3969512460-79715
Ne-a povestit despre el prietena Laurei, franțuzoaica. L-a cunoscut în cafeneaua ei, la șosea. A intrat și a comandat un ceai în una din zilele în care nu știu cum și de ce franțuzoaica noastră avea o gleznă scrântită și piciorul umflat.
Șontâc șontâc prin cafenea, chinezul o vede și-o-ntreabă: Nu vrei să te repar eu? Cum să nu! Fap fap fap, scoate chinezul din robă trei ace din alea subțiri de acupunctură și le-nfige rapid în Geraldine a noastră, stai așa trei minute. Fap fap fap, scoate acele, plătește ceaiul și pleacă pe motoretă cu barba în vânt. A doua zi dimineață piciorul era în regulă, nu mai avea nici pe dracu’.
Trec zilele și franțuzoaica noastră cade din pat și se trezește cu umărul dizlocat, se pare că fetei i se-ntâmplă numai nenorociri. A căzut din pat noaptea de abia se mișca și era pe picior de plecare spre spital. Iar se nimerește chinezul pe acolo, la ceai, o vede și-i zice: Decât să mergi la spital, nu vrei mai bine să te repar eu? Cum să nu, nu mă grăbesc la spital, răspunde Geraldine.
Fap fap fap fap fap, scoate chinezul din robă cinci ace și le-nfige rapid în Geraldine a noastră, stai așa, cică, cinci minute. Fap fap fap fap fap, scoate acele, plătește ceaiul și pleacă pe motoretă cu barba în vânt. Geraldine tot îndoită de spate, de abia s-a aplecat să culeagă banii de pe masă. Acupunctură my ass, își zice printre dinți, a fost noroc chior cu piciorul, da’ și eu proastă să cred că cinci ace-n fund repară un umăr dizlocat. Își pregătește un sandviș gras de fumat și-și vede de treabă necăjită. Mâine mă duc la spital, își zice.
În noaptea ce a urmat, pe la două noaptea, Geraldine se trezește urlând de durere. Umărul s-a așezat la locul lui, singur, în somn. A adormit în cinci minute fără s-o mai doară nimic. Și ăsta a fost și umărul.
Mai trec zilele și își aduce aminte iar Geraldine de chinez. Îl sună și-i zice De data asta nu am pățit nimic, dar dacă n-ai în cine să înfigi acele alea, îți stau la dispoziție. Cum să nu! Vine chinezul, se uită la ea și-i zice: arăți cam obosită. Fapfapfapfapfapfapfapfapfap, în câteva mișcări o umple de ace. Și-n fund, și-n frunte și peste tot, ce mai, era pernuța croitorului. Stai așa zece minute. Fap, scoate acele, plătește ceaiul, îi spune and now you sleep și se cară. A dormit o lună, zi-noapte, nu conta, cum se dădea jos din pat dimineașa i se făcea somn. Somn la prânz, somn seara, somn tot timpul, o lună-ntreagă. Până i-a trecut orice urmă de oboseală ar fi avut.
Mai zi-ne de chinez, Geraldine. Moșul, moș, dar îi umblă ochii numai după puștoaice tinere. Se dă la orice mișcă, iar dacă nu mișcă-i dă un cot. De fiecare dată îl vede cu altă gagică pe motoretă. Iar în fiecare dimineață face scheme de tai chi în fața casei, de se adună curioșii ca la circ. Din astea.
Mi-am zis: pe ăsta vreau să-l cunosc. Hai să aranjăm de-o întâlnire. Dar na, chinezul se pare că nu mai răspunde la telefon. Mă, o fi fost o invenție a franțuzoaicei, chinezul nu există, a fumat prea multe sandvișuri Geraldine a noastră. Până azi dimineață când vine Laura la mine cu o față de parcă era electrocutată. Ce-ai pățit, bi? M-a sunat chinezul. Așa și, ce-a zis? Și-a cerut scuze că nu ne putem întâlni, a zis că e în Bangkok, mâine pleacă-n Moscova, după care se duce spre Europa. În iunie o să fie-n România, la nu știu ce festival Rainbow, după care în iulie în Budapesta. Așa, și ce-i cu fața asta? Avea o voce de nu-i dai treizeci de ani. M-a șocat vocea, vocea de om foarte tânăr. Nu ți-a zis Geraldine câți ani are moșul? Nu, câți are? OPTZECI ȘI DOI.
Deci în iunie, care-l vedeți prin București, măcar știți despre cine-i vorba. Atenție cu prietenele pe lângă el.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s