Anul nou buddhist.

Ko Phangan, Thailanda
Tocmai mi-am luat o căldare de apă (udă și rece) în cap. De unde fac rost de apă rece pe căldura asta, mă-ntreb uimit în timp ce savurez acele de gheață care au urmat traseul apei de-a lungul coloanei până sub centură. Nu-i așa de rău cum pare, mă autoconsolez în timp ce mă scutur ca un cățel plouat, oricum sfârâiam de cald. Cu zece secunde mai devreme un băiețel (nici 12 ani nu părea să aibă) m-a împroșcat cu un pistol mare și roșu Angry Birds de pe marginea drumului. De pe motoretă m-am prefăcut și eu că-l împușc, cu două degete și cu o privire serioasă. Două minute mai târziu văd, tot din mersul motoretei, o căldare plină cu apă aruncată de aproape, de la spate, în capul unei blonde tinere. Apa a picat pe ea aproape cu încetinitorul, expresia feței i s-a schimbat, surpriza i-a deschis ochii mari, i-am putut citi temperatura apei în irisul albastru și, fără să-mi dau seama, se pare că mi-a încolțit un zâmbet: știu cum e, prințeso, tocmai m-am ars și eu, rece, așa-i? De unde crezi că-și iau apă rece pe căldura asta? Mi-a văzut zâmbetul și s-a motivat sufiecient cât să arunce după mine cu sticla desfăcută, ținută la îndemână. 
Azi e Songkranul,  anul nou buddhist.  Pe aici e o udeală generalizată, o bătaie nebună cu apă. Farangii poartă după ei puștoace imense de stropit, thailandezii au făcut filtre pe drumuri unde împart cu generozitate la tot trecătorul câte un bol de răcoare, babele cară muniție constant combatanților, cu atașul motoretelor.

E cald și toată lumea-i veselă și fericită.
Mai mult pe tema asta v-a povestit Brăduț, pe Tedoo. La mulți ani tuturor buddhistilor, precum și tuturor celor care-și sărbătoresc astăzi numele înflorate. Vă țin la curent cu desfășurarea ostilităților.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s