O mulțime de valuri sub o mulțime de soare. Perfect.

DSCF1116-Edit

Indonesia, Bali

Câteva zile în patru am vizitat la temple până ni s-a urât de Dumnezei.

Câteva zile am zăcut în Ubud, unde ei trei au bătut orașul la pas, au încercat niște shopping, s-au plimbat, câtă vreme eu am descoperit niște volume de Bukowski în Kindle și l-am savurat încet pe terasa bungalow-ului, cu cafele la îndemână și Iepur companie.

După care musafirii se revoltă: Băi, Alex, ne duci și pe noi la niște plaje, că ne-ai căpiat cu templele și terasele de orez. Ne-am săturat, am venit în Bali să înotăm, nu să ne rugăm la zei. Păipăipăi… unde să vă duc? La Kuta și la Legian am fost. La Dreamland v-a plăcut. Plajele din nord sunt plictisitoare… În est e un parc național care nu-mi pare ușor de explorat. Și în vest? În vest nu știu.

Băi, Alex, let’s go west atunci. Și se pune Bogdan cu mine la masă, scoate netul la purtător și ne apucăm de treabă. O colecție de hărți, ghiduri și situri bine ascunse ne dau un traseu orientativ și câteva plaje nevăzute pe coasta de vest a insulei.

A doua zi dimineața am început naveta până la mare.

Drumul de la Ubud până-n vestul insulei durează mai mult de o oră, în funcție de trafic și de inconștiența șoferului. Traficul e asezonat cu o garnitură de gropi, polițiști ieșiți la ciubucărit și scuteriști amețiți care parcă încearcă să se sinucidă toți cu capul în mașina mea. Există un soi de autostradă, dar e doar soi. Aici se circulă cu viteze cuprinse între 10 și 80 km la oră, sunt semafoare unde nu te aștepți, pietonii trec strada exact cum trece vaca pe câmp, ca să nu mai zic că peisajul te fură la volan mai ceva decât somnul.

În fine, într-un târziu ajungem. Pare că începe vestul ”sălbatic”. Turiștii sunt din ce în ce mai rari, traficul se rărește și autostrada se îngustează până devine o șosea șerpuită printre dealuri acoperite cu terase de orez așezate lângă marea învolburată.

E momentul să oprim să vedem cum se lipește oceanul de insulă, să vedem plaja.

Hm. Prea tare. Așa arată:

DSCF0876

Ăsta-i nisip? Se aude întrebarea din spate. Privim hipnotizati la solul negru, cu textură de nisip. E atât de negru. Se lipește de picioare până ne dă aspectul unor mineri ieșiți la plajă. Marea albastră lipită de cerul albastru, lipit de pământul negru. E de pe altă planetă, ne zicem în timp ce pornim în plimbare pe plaja de pe Marte. În afară de noi nu-i nimeni, câțiva câini (hellhounds) mârâie în jur, o colecție de bărci contorsionate se înghesuie în cadrul aparatului meu de fotografiat. Lămâie. Nisipul cel negru nu invită nici un cearșaf să se așeze, marea zbuciumată nu ne cheamă la înot. E timpul să căutăm mai departe plaja perfectă, plaja pentru care mii de români, inclusiv noi, au visat la excursia pe insula monștrilor.

DSCF0860-Edit DSCF0865DSCF0874 DSCF0881 DSCF0892 DSCF0894 DSCF0901 DSCF0902 DSCF0904 DSCF0906 DSCF0910

Următoarea plajă s-a lăsat greu găsită. Se tot ascunde după un deal prăfuit pe care trebuie să-l cucerim la pas. Prin pietriș, printre copaci arțăgoși, după o vale abruptă de supărare, apare minunea: o plajă mică și drăguță, așa cum visezi la Vama Veche seară de seară. Câteva gagici în chiloții goi, cu nelipsita carte lipită de mâini, țin companie singurului bar de pe plajă. Când zic bar, mă refer la o ladă frigorifică de unde vin berile spre tine, dacă ești dispus să le plătești pentru că au urcat singure dealul înaintea ta.

DSCF0933 DSCF0935 DSCF0938 DSCF0939 DSCF0943 DSCF1006

Mai departe dăm peste cea mai ciudată arătare de plajă văzută vreodată. E un fel de 5 în 1. Nisipul alb și fin, numai bun de-ntins prosopul. Valurile mai calme  ne dau ocazia să facem o baie. Pe partea centrală a plajei avem relief lunar. Scoică lângă scoică se înghesuie una în altă până formează plăci mari pe care te poți plimba liniștit. În capătul plajei avem un bazin mic, natural, un fel de piscină mică în piscina mare. Apa clară și liniștită ne-a făcut fericiți. După care, și mai în capăt, găsim și platfoma de vizionat surferii, respectiv de vizionat fetele care vizionează surferii. Irina:

DSCF1123-Edit

DSCF1037  DSCF1062 DSCF1184 DSCF1191 DSCF1084  DSCF1090 DSCF1171 DSCF1166 DSCF1170 DSCF1169 DSCF1168 DSCF1172 DSCF1173 DSCF1174  DSCF1180   DSCF1195 DSCF1222-Edit DSCF1196

La ultima plajă ne stabilim cartierul general. O mulțime de restaurante ne invită să ne așezăm pe o mulțime de șezlonguri care dau o mulțime de umbră. O mulțime de pești grătăriți ne îmbie fără a ne cere o mulțime de bani. O mulțime de maseuze lângă o mulțime de beri, lângă o mulțime de valuri sub o mulțime de soare. Perfect.

DSCF1037 DSCF1010 DSCF1030

Anunțuri

O părere la “O mulțime de valuri sub o mulțime de soare. Perfect.

  1. Pingback: Bali, ultimele idei | 13

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s