Cum funcționează asigurările de călătorie

Kuala Lumpur, Malaezia, Iulie 2013

DSCF7287

Hai să vă explic cum funcționează asigurările medicale de călătorie. Mai precis cele de la Alliantz.

Dai banul. Check. Primești o foaie de hârtie. Check. Nu o citești pentru că, nu? dacă ai dat banii, ești asigurat. Cum ar zice Chris Rock, I give a company some money in case shit happens.

Shit happens. Nu shit puternic, important, grav. Small shit. Ocazie cu care îți zici: dacă tot am hârtia pe care am plătit banii pentru in case shit happens, să o folosim. Verificăm produsul achiziționat. E ca și cum ai cumpăra un TV de la mall, ajungi acasă și push play să vezi ce se întâmplă.

Citesc hârtia.

1. Hârtia e pe românește. Aha, deci tocmai am plătit 200 eur pe o foaie a4 pe românește.
2. Singura informație relevantă de pe foaie este: in case shit happens sună la… un număr de telefon. De Austria.
3. Deci am plătit 200 eur pe un număr de telefon. Nu tu, te vindecăm, achităm vindecarea, spitalule, dacă vezi foaia asta vindecă-l pe proprietarul foii, că te decontăm noi, nu tu nimic. Pe românește, sună la xxx, în Austria.
4. Mă uit prost la foaie. Păi să sun la numărul ăla să spun ce? Sun de la hotel, caut singur un spital, îmi zic ei un spital? Le zic ce am pățit? Dar nici măcar nu știu ce am pățit, de aia vreau la doctor, să-mi zică el dacă am pățit ceva sau nu. Mă uit la foaie, mă uit la telefon. Like 5 euro pornirea + 4 euro la câteva secunde în roaming. Sun de pe un număr românesc din Malaezia la un număr de telefon de Austria. Mai rău de atât nu se poate. Și da, sunt sigur, o să-mi răspundă un robot. Și nici măcar nu știu ce să-i spun la cine o să răspundă, dacă o să răspundă, la telefon.
5. Mă-ntreb – e vorba totuși de Alliantz, cei mai cei – NU pot fi atât de idioți încât să mă pună să sun din Malaezia în Austria să le zic că mă doare un deget sau că am roșu-n gât și să-i pun să mă ajute, nu? Mai citesc o dată foaia. Ba da, se pare că sunt atât de idioți.
6. Ce să fac? Pe foaie zice să sun, sun. TRRRR… începe muzica. Mă uit la secundar. Și cântă, și cântă și cântă. Aud în telefon în versurile alea cum îmi curg euroii din buzunar. La 58 secunde opresc apelul, înjur și hai spre spital.
7. Ajung la spital, după o oră de căutări. Două recepționiste vesele, drăguțe. Da, ce doriți? Păi ia foaia asta de hârtie, citește-o și fă-mă bine, băieții de la Alliantz au zis că sunt asigurat la orice spital din lume.
8. Fata ia foaia, se uită pe ea cu toată bunăvoința, se vede în ochii ei că încearcă să descifreze cuvintele – nu reușește. Nu pot s-o condamn, nici eu nu pot citi malaeziană din prima. Zice cu un ton scăzut: Domnule, nu știu ce scrie acolo sau cine și cum te-a asigurat. Tre’ să te taxez. Taxează-mă, asta este.
9. Înapoi la hotel, dau și eu un mail la Alliantz. Le zic politicos, civilizat: idioților, trimiteți-mi pe mail asigurarea pe engleză, asigurare care să zică ceva. Plus: nu vă funcționează numărul de telefon din Austria.
10. Răspunsul mai jos:

Va multumim pentru amabilitatea de a ne aduce la cunostinta nemultumirea …. Pentru imbunatatirea relatiilor cu partenerii nostri, suntem interesati de toate dificultatile pe care le intampinati in colaborarea cu societatea noastra . Reclamatia dumneavoastra a fost inregistrata …
 …………….. 
Cu privire la emiterea politelor de asigurare tip Voiaj in limba engleza…in prezent acestea pot fi emise doar in limba romana.
 
Va asiguram ca Allianz Tiriac Asigurari va acorda o atentie deosebita modului de desfasurare a activitatii reprezentantilor Mondial Assistance in raport cu clientii companiei noastre, astfel incat raportarea unei daune sa nu faca situatia clientilor nostri mai dificila decat deja este.
 
Speram ca pe parcursul colaborarii cu compania noastra va vom convinge ca facem toate eforturile pentru a ne dovedi seriozitatea, profesionalismul si corectitudinea fata de toti clientii si partenerii nostri.

11. OK, nici o problemă. Și așa nu știam azi despre ce să scriu pe blog.

Vă las cu poze de la Batu Caves, Kuala Lumpur.

Anunțuri

5 păreri la “Cum funcționează asigurările de călătorie

 1. Ei, eu cred că doar esti tu un pic supărat. Dacă măcar ai fi întrebat, fără să citești polita..ai fi constatat că asigurările astea functionează precum CASCO. Te duci tu frumusel la oricare spital de pe globul cu Malayesia si iei tooooate actele de acolo si faci dosar si asa mai departe…. bla bla bla…
  Bine, ințeleg că nu citim, dar măcar hai să întrebăm…. înainde de a pleca la dracu’n praznic, evident!

  Acum, că au număr de Austria, e porblema ta totuși nu a lor. Tu te-ai dus la ei sa iti faci asigurare, nu te-au obligat ei.

  Pe ce dracu ai dat totusi 200 de euro???

 2. Pingback: Recomandare blog | Mai bine ca ieri!

 3. Unul dintre oamenii cu care am mers la schi a avut nevoie de asigurarea aia. Umar + pamant + viteza nu este egal mereu cu inima, love, amour sau cum se zice in malaeziana.
  s-a descurcat pana la urma, asigurarea a dat niste bani. Nu toti. Nu usor. Nu repede.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s