Dipabhavan meditation center (part 5)

Concluzii după o săptămână de meditație

Meditația, contrar opiniei mele inițiale, nu înseamnă să stai să te gândești la ceva foarte concentrat. Nici nu înseamnă să stai să nu te gândești la nimic, cu orele. Ideea principală este să stai să-ți urmărești respirația. Trebuie să fii continuu atent la respirația ta, și numai la ea. Scopul principal ar fi să te concentrezi pe ceva astfel încât mintea să ia o pauză de la zgomotul continuu al gândurilor despre trecut și viitor. Astfel încât să putem să ne concentrăm puțin pe prezent. Cred că da, o practică periodică a meditației poate ajuta mult și te poate face mai puțin stresat, mai prezent în… prezent, mai liniștit și mai senin. Mediația e în sine o pauză completă de la orice se întâmplă în viața ta, un răgaz astfel încât să poți să te resetezi și să începi din nou.

Cu toate că filozofic creștinismul și buddhismul sunt diferite, diametral opuse chiar, ca și religii sunt implementate identic și funcționează la fel. Care aveți impresia că buddhiștii îs mai cu moț decât creștinii, stați liniștiți, nu-i nici o diferență. Aceeași poveste spusă cu alte cuvinte.

Călugărul ăsta a făcut aici ceva extraordinar. La 70 și de ani să te apuci să construiești în junglă : drum, case, hală de meditație, cantină, dormitoare, dușuri, toalete, tot. După care să organizezi totul. Să găsești voluntari grădinari, bucătari, șoferi etc. Site, promovare, materiale informative.Totul, astfel încât să poți organiza cursuri pentru thailandezi și pentru străini. Cursuri de meditație și de buddhism. Să faci asta la 70 de ani pentru a arăta vesticilor ce înseamnă modul în care ai decis să-ți trăiești viața. Să aduci câte 40 de occidentali lunar și să le arăți ce înseamnă religia ta pentru tine, ce însemnă meditația pe care ai practicat-o toată viața și de ce ai făcut asta. Să le asiguri casă și masă și tot. Și să nu ceri nimic în schimb, decât o minte deschisă. Tot respectul pentru el, m-a impresionat.

Mă bucur că am ajuns aici și că am stat perioada asta. Mă simt bine, sunt vesel, știu cine sunt și știu cine nu sunt. A fost o experiență fantastică pe care aș recomanda-o oricui care vrea o experiența de pe altă planetă. Nu aș recomanda-o celor aflați în căutarea sensului vieții, îmi pare rău, dar nu meditația buddhistă e soluția. Încercați droguri grele sau ceva de genul ăsta, posibil că acolo-s răspunsurile.

DSCF4021

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s