Dipabhavan meditation center (part 3)

Participanții la retreat

Blondul care dă cu mătura la sala de ceai
Îmbrăcat în haine de in nou nouțe de la Zara sau mai știu eu ce magazin din mall. Ochii albaștri, aristrocrați, privirea managerială. Dă cu mătura, încurcat, printre picioarele noastre. Habar nu are ce face, nici ce caută aici nu prea înțelege.

Olandezul zburător
Tânăr, aproape chel. Față de tocilar bleg. L-am auzit I work for the government, a călătorit mult, probabil spion sau ceva. Privirea plină de speranță: după workshop-ul ăsta o să fiu și eu cool.

Rusul
Mic, numai un zâmbet, ochi oblici, chinezești. Laura i-a zis cap pătrat, are o freză din aia, zici că s-a luptat cu un samurai și a tăiat ăla prea sus din greșeală. M-am hlizit cu rusul tot retreatul.

Malaezianul
Ăsta era profesionist. A pornit meditația încă de pe plajă, când așteptam mașina să ne ducă la retreat. Vorbește cum a văzut în filme că vorbesc zen-ii: încet, rar și cu un zâmbet tâmp pe față. M-am lămurit cu el la prima meditație: a înțepenit înaintea mea, după zece minute. E a doua oară la retreatul ăsta și tot degeaba.

Indianca
Mică și neagră. Vorbicioasă foc, tot și-a găsit întrebări de pus instructorilor. Fără stare, tot timpul trebuie să facă ceva. S-a împrietenit Laura cu ea, o să o vizităm în Singapore, cred.

Tatuatul
Tatuat din cap până-n picioare. Da, la propriu are un tatuaj pe cap (Pop) după ureche. Pe-o mână-i scrie courage pe antebraț, iar pe degete open. Nu știu dacă pe cealaltă scrie close. Freză de Justin Timberlake, atitudine de How’re you doin’? Țanțoș.

Chinezul Kung Fu
De fapt nu-i chinez, e singaporez. Nu face yoga dimineața cu noi, ci scheme de kung fu, afară, în curte. Am aflat după. De fapt e bancher, sau a fost bancher. Citi Bank, în Singapore. Și-a aranjat un early retirement, viața de bancher nu l-a mai mulțumit. Acum merge la retreaturi de meditație și face scheme de kung fu.

Americanca
Înaltă, slabă. Seamănă cu Julia Roberts și da, pare că i-a luat-o pe urme cu Eat Pray Love. E la capitolul Pray zilele astea.

Spirituala
Slabă, comună. E genul ăla. Ăla care a înțeles lecția prima. Ăla care e pasionată, spirituală, frumoasă și liniștită. Ăla care-și pune o floare în păr și se îmbracă într-o dezordine ordonată. Își dă părul de după ureche și-ți spune un status tâmpit de facebook cu un ton de parcă-ți dezvăluie rostul lumii. Genul Cărtărescu și Cohelo. Genul pe care-ți vine s-o iei la palme, să-i ștergi zâmbetul atotștiutor de pe buze. Genul care joacă hard to get chiar dacă nu e nimeni pe aproape să get her. Genul care-și dă întâlnire la operă și e prima la coadă la un chioșc de săpunuri naturale nou deschis. Genul nu mănânc carne pentru că animalele au suflet. Genul am venit la acest resort să scap de lumea nebună nebună nebună.

Drogatul
Slab, bătrân, chel și pus pe glume.
Why are you here?
I took a gap year, so i happened to be in the neighbourhood and I decided to give it a try. You?
I’m from Belgium. I used to drink very much. Very much. Also I used to smoke 3 packs a day and did some cocaine. I went to advisors that told me that this meditation thing could help me.
And does it?
Yes, I’ve been clean for several years now. I don’t drink anymore, I don’t smoke anymore. Just doing some crack, occasionally, but that doesn’t count, it’s different.

Asiatica frumoasă și blegul, asiatica rotundă, asiatica slabă. Fata fără nici o trăsătură specială.

Țâțoasele

Blonda mică cu țâțe mari, puse
Ce-i de zis aici. Gen blonda urâtă de la drept. Cu râsul ascuțit și strident, tricouri cu două numere mai mici decât ea fără țâțe. S-a cărat după o noapte. Lipsa a doborât-o.

Ucraineanca
Blondă, nicicum. Tăcută, cu ochii mari, tot timpul uimiți. Genul care se-nvârte peste tot, caută ceva și nu găsește. A purtat două zile numai o cămașă neagră, transparentă. Fără sutien. Țâțe nicicum, țuguiate. (Călugărul șef pe aici e călugăr de 60 ani, să ne-nțelegem. Dumnezeu știe ce o fi fost în sufletul lui). După două zile s-a cărat.

Docila cu țâțe imense
Exact cum îi spune numele. Ochii blegi, timorați. Țâțe prea mari ca să existe un tricou nestrâmt pentru ele. Prea mari ca să nu pară plinuță, cu toate că nu e. Genul de țâțe care intră pe ușă, se așează, apoi după câteva secunde vine și proprietara. Și ea cred că i-a fericit pe călugări zilele astea, s-a cărat după patru zile, cred că poziția de mediație a cocoșat-o.

Instructorii

Instructorul francez
Zice că-i helper voluntar. Am multe de zis. Slab țâr, bine tonifiat, poartă haine largi de in. Față osoasă, cu bot. Ochii mici, spălăciți, ochelari cu rama groasă și cu dioptria puternică. Mersul bine calculat, zici că merge elegant pe un câmp minat. Foarte zen. Privirea de vițel pașnic.
Vorbește cu vorbele bine alese, dulci, mieroase, muzicale. Îmi vine să-l bat cu sticla mea de plastic până țipă. Dar nu cred că țipă.
Când meditează are-o față de zici că-i pe wc. Vorbește cu mulă pasiune despre meditații, știe multe, se crede înțelept. Eu, sincer, nu l-aș angaja decât portar. 
May all the people learn how to love.

Trent, instructorul de yoga
Genul hippy, Beatles, britpop, toate la un loc. Tatuaje vechi, spălăcite. Un cercel mic într-o ureche. Accent scoțian. Îl doare-n papuci de meditații, are un tricou pe care scrie simplu Jedi Master. Ăsta-i el.

Wernon, head of program
Dinții greblă și din doi în doi. Ochii bulbucați care se învârt în cap după cum doresc ei. Vorbește de parcă-i smulge cineva cuvintele din gură cu patentul și le aruncă-n audiență. O față sculptată cu toporul, nu știi dacă râde, se strâmbă sau așa e el. Crede tot ce zice, știe tot ce crede, adevărul nu mai are secrete pentru el. A fost călugăr budist într-o viață anterioară și nici în viața asta nu pare s-o ducă mai bine.

Călugărul budist, marele maestru, liderul spiritual al templului
81 de ani zice că are, arată de 60. Înalt, slab, drept, vorbește cu un accent imposibil, înțeleg maxim 30% din ce zice. Dhamma, Dukka, Breathing in Breathing out, suffering, happiness, practise practise practise always. The way. Pare modest, privirea tot timpul în pământ. Are portretul peste tot, afișe mari, imense, mici, atârnate în toate sălile, toate cu fața lui. Dacă ar fi să ne luăm după afișe am crede că-i mort de mult și nu avem voie să-l uităm.
Ca un rockstar.

Thailandeza Jin
Se-nchină la călugări și la scaunul lor, gol, până la pământ, de trei ori. Cântă frumos cântece frumoase religioase.

 

Anunțuri

O părere la “Dipabhavan meditation center (part 3)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s