Dipabhavan meditation center (part 2)

Cum începe totul

Ajungem la pick up point la timp, transpirați, rupți de rucsaci, știți voi, tot tacâmul. Aici așteptau deja 5-6 occidentali cu fețe din alea zen, tip eat pray love, cu fețe curioase și ochii mișcători în cap. Un chinez stătea deja în lotus cu ochii închiși și făcea ceva ce am dedus noi că ar putea fi meditația. Poziția tip Buddha, cunoașteți.

Cu juma’ de oră întârziere (nu că ne-am fi grăbit undeva), apar două camionete și ne încarcă exact ca pe gâște. Și ne duc pe munte. Nici nu știam că insula are un munte, dar da, se pare că există un munte fix în centrul insulei. Camionetele au reușit cu greu să cucerească drumul înclinat la peste 30 de grade. Și pe noi ne-au amestecat ca pe cartofi, în spate.

Ajungem. Sau așa ne-au spus ei, teoretic drumul s-a terminat fix lângă o construcție tip deschis (fără uși, fără ferestre), multe scaune, în junglă. Acolo ne așteptau un franțuz cu trăsături ultra ghei și un moșulete care părea defect din toate punctele de vedere. Genul care nu e în stare să-și țină ochii sub control. Trei dinți din față. Lipsă.

Urmează:

Citiți regulile!
Acu am observat că încăperea avea de fapt un perete, și peretele era plin cu reguli scrise mărunt. Multe și degeaba. Nu fă aia, nu fă aia!

Interviu cu Wernon ( moșuletele)
Ai mai făcut meditații?
Nu.
Zice: It will be neither easy nor hard, you will have ups and downs, aproach everything without any expectations, like an experiment.
Ok, what next?
It will begin in the evening, with the SILENCE.
Ce silence?
Începând cu diseară nu vei mai avea voie să vorbești.
Deloc?
Deloc.
Glumești?
Se uită la mine cu o privire din aia de parcă l-am înjurat de mamă. Ce mamă, de mama mamei lui.
Nu.
Zic… ok

Chores
Fiecare dintre noi va avea un mic job în cele șapte zile. La alegere. Ei… aproape la alegere, ce a mai rămas după ce și-au ales ceilalți. Eu am scăpat cu măturat aleile de pe lângă meditation hall, pe Laura am rezolvat-o cu un job la vase. După noi urma o listă lungă de joburi interesante legate de toalete. Joburi vacante.

Cazarea
Luați de acolo o plasă de țânțari și o sticlă pentru apă și cazați-vă..
Cazarea… cum să descriu?
Bănuiesc că arată asemănător cu ce se-ntâmplă în armată. 30 bărbați în 2 camere, sub meditation hall. DAR!
Camera nu are ușă. Camera nu are ferestre. Paturile-s placaj punct. Punct adică doar placaj. Perna-i o scândură de lemn. Camera-i în mijlocul junglei. Nu vreți să vă descriu dușurile.

Masa
All vegetarian. Foarte bună. All you can eat… la-mpinge tava cu 3 feluri de mâncare. Salata are flori în ea.

Seara
Ne bate un clopot, ne-adunăm toți, cu mic, cu mare, în meditation hall. Meditation hall-ul este o sală de sport, total deschisă, fără ferestre pe nici o parte, pe un deal. Un perete întreg se vede marea, în depărtare. Pe alt perete se vede proiectat un munte împădurit. Full HD.
Aceleași povești. Mie-mi suna deja Enjoy the silence în cap. Veți medita timp de 7 zile, blablabla. Shut up the next six days and talk afterwards for the rest of your lives, if you choose so.

Și bate-ntr-un clopot și-ncepe liniștea. Ne mișcăm ca niște stafii spre paturile deloc îmbietoare, din mijlocul junglei. La ora 9 pm.

Am adormit tun.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s