Oameni pe care nu i-am pozat (I)

Culturiștii care umblă-n pereche

Pic de păr pe ei, tot timpul fără tricou. Fiecare cu scuterul lui, mic. Mănâncă numai salată, nu vorbesc între ei, se uită cu ochii cât cepele-n toate direcțiile.

Punkerii cu creastă mică vopsită blond
Beau bere după bere la terasele de la drum. Sunt îmbrăcați cu tricouri multicolore, au cercei și ace-n toate alea, brățări de metal, șlapi și se iubesc. Se sărută dulce de la revedere până și atunci când el se duce până la budă, să facă loc de-o nouă bere.

Englezul de la diving school
Peste 50 ani, fața arsă de soare. Plictisit își face de treabă-ntr-un calculator mic. Vorbește încet, rar, își alege cuvintele cu grijă pentru a fi înțeles. Explică tot despre tot, ca un manual de utilizare, lung și la obiect.

Proprietara, gazda
Mică, cu un zâmbet fals pe față, vocea ascuțită. Conduce ditamai jeep-ul. Zace cât e ziua de lungă într-un hamac în restaurantul ei, cercetând cum își fac treaba sclavele pe plantație, șfichiuindu-le din când în când cu câte o vorbă repezită. Ochii mici, rapizi, ascuțiți, privirea rea și pătrunzătoare. Foarte curioasă.

Doamna de la saună
Tot timpul veselă, tot timpul zâmbitoare, pusă pe glume. Are părul făcut codițe multicolore, prin în coc cu un soi de… mileu verde. Plinuță. Într-o zi avea un cerc mare și și-l rotea în curte în jurul corpului, mișcând din fund, distrându-se copios.

Prietena noastră punkistă
Ne-am întâlnit prima oară în Bangkok, ne-am regăsit pe insulă. Tatuată pe tot spatele, pe mâini și pe picioare. Părul roșu portocaliu, făcut tot codițe subțiri, prins într-un coc imens, ochi albaștri, sprâncene niște dungi subțiri în formă de V. O privire de parcă ar putea să te strivească sub cizmă, însă i-e milă de tine și te lasă să trăiești. De data asta. Cizme înalte, cureaua lată.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s