Azi ne elefănțim

Pozele astea-s luate de la drumul principal. Zilnic, dimineața și seara, trecem pe lângă un țarc cu elefanți folosiți la elephant trekking. Ei se elefănțesc la noi, noi oprim, facem o poză și le zicem o vorbă bună. Ieri i-am prins în timp ce făceau baie, dar nu s-au rușinat.

Aspecte practice despre elefanții din Thailanda:

Elefantul este simbolul național al Thailandei.

Elefanții devin adulți pe la 16 ani și au o durată de viață de aproximativ 65. Pot ajunge să cântărească până la 5 tone.

Elefanții sunt o specie protejată în Thailanda, dar, din păcate, doar cei sălbatici, cei domestici nu beneficiază de aceleași legi care să-i protejeze. Elefanții sălbatici sunt din ce în ce mai puțini, în prezent sub 1000, iar cei domestici undeva în jur de 1500. La începutul secolului 20 în Thailanda erau aproape 300.000 sălbatici, plus spre 100.000 domestici.

Elefanții domestici sunt folosiți în principal la activități legate de turism și activități culturale și religioase. Fiecare elefant are Mahout-ul său, un trainer care are grijă de el. Între cei doi se formează o relație specială, elefantul fiind considerat un membru al familiei.

Elephant safari este modul în  care elefanții merg la serviciu. Așa sunt asigurate fondurile necesare pentru a le procura mâncare și apă. Elefanții au  nevoie de volume imense de mâncare și de apă zilnic, necesită îmbăiere de câteva ori pe zi și umbră din belșug. Doar femelele sunt folosite la elephant trekking , masculii sunt prea agresivi pentru sportul ăsta.

Hai mai bine vă las cu pozele, am luat-o pe câmp. 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s