Îl cheamă Costel

Se ridică de pe scuter. Mașinăria respiră ușurată. De abia l-a adus, zdrăngănind din toate încheieturile. Pare cam rablagită, dar își face treaba.
Costel are 105 kg si nici un pic de grăsime. Costel nu poartă tricou.
Se uită pe sub Ray Ban-ii sticloși, în jur, pe furiș. Nici o gagică nu se uită. Și nici un bărbat. La naiba, degeaba și-a încordat tricepșii perfecți, coborând de pe motoretă. Așteaptă câteva momente, încordându-și toți mușchii spatelui. La mușchii spatelui a lucrat ultimele șase luni, înainte de plecarea în Thailanda. A ales special Thailanda pentru concediu, îi plac țările calde în care nu e nevoie să porți tricou. Cu coada ochiului inspectează oamenii din jurul său:
Thailandezi indiferenți, mereu zâmbitori. Thailandezii, cum îl zăresc, încep să-l arate cu degetul și să râdă tare, vorbind între ei. Nu-i plac thailandezii.
Mulți albi, toți tatuați, parte cu rasta și cu tot felul de ace înfipte în ei. Ăștia umblă indiferenți, nu-l baga în seamă. Precis îs drogați, își zice zâmbind superior. Nu au decât sa facă tetanos.
Multe gagici, majoritatea drăguțe. Dar umblă strâns lipite de tatuații cu ace-n ei, vorbesc cu ei, zâmbesc fermecător spre ei. Sa mă întorc invers, își zice, luând ultima poză cu care a închis proba la campionatul județean de culturism. Nu funcționează. Gagicile din zilele noastre nu au ochi decât pentru drogați. Precis îs și ele drogate.
Își aduce aminte de liceu. Tot liceul și-a luat șuturi de la punkeri. Le-a arătat el lor, a dat la facultatea de sport și a câștigat locul trei la concursul local de Mister. Acum nu mai are nimeni curajul să se ia de el.
Tot nu se uită nimeni? NU se poate. Ce-i cu oamenii ăștia? Arată ca un zeu. Se uită în jos, verificându-și pectoralii. La dracu, s-au păroșit. Când m-am epilat ultima oara? Se vede? La naiba, nici n-am tricou să mă acopăr.
Timid, încearcă să se facă invizibil, să se integreze în peisaj, să se piardă în mulțime. Dar acum, de abia acum, parcă se uită toți la el. Unde pectoralii mei am parcat scuterul ăla?
Într-un târziu îl găsește și dispare într-un nor de praf. A reușit. He’ll be back!
Laura îmi zice rima: Îl cheamă Costel și are curu chel. Săracu de el.

Anunțuri

3 păreri la “Îl cheamă Costel

  1. Pingback: Plajele din Bali. Kuta și Legian | 13

  2. Pingback: Vecinii mei din Koh Phangan | 13

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s