Than Sadet

Ieșenii ne-au povestit: există un restaurant pe insulă care are în spate un iaz cu varani în libertate. Restaurantul ar trebui să se afle pe o plajă numită Than Sadet.

Cu ocazia poveștilor lor am aflat că se poate ajunge la Than Sadet cu scuterul. Noi am luat odată direcția acestei plaje, dar după o oră de off road puternic ni s-a terminat curajul și ne-am întors obosiți acasă să facem rost de altul. Ei au avut la ei puțin mai mult curaj, precum și un scuter mai puternic. Și tot s-au dat o tură cu roatele-n sus, din câte ne-au povestit.

Problema cu drumul e că nu e asfaltat. Și neasfaltat fiind, a dezvoltat gropișoare, gropulițe, gropuloaie, cratere, tot într-un deal. Pune pe drumul ăsta un începător (eu adică) călare pe o motoretă rablagită (scuterul nostru drag), cu cauciucuri de șosea (adică netede ca-n palmă), pune-i în spate una bucată de Laura fricoasă, care tresare la fiecare înclinare și dâmb, și ai transformat drumul până la plaja Than Sadet în subiect de olimpiadă.

Eu am o singură logică atunci când vine vorba de astfel de încercări. Dacă au reușit ieșenii, putem și noi.
Cu morcovul adânc înfipt am pornit către cârciuma de unde luam în mod normal motoreta. Acolo, liniște și lacătul pus. Bun așa, începe bine aventura. Pornim agale, deloc convinși, pe stradă, oprim la primul semn ”Bike for rent” și ne culegem altă motoretă.
Urc pe ea, start and go! Hopa, am ajuns deja la 60. Nu e bine, trage prea tare. Frână. Laura se-ngrămădește-n spatele meu, buluc. Hopa, la asta frânele chiar frânează, nu glumă. Aha, deci așa trebuie să funcționeze o motoretă din asta!
Vrrruuummmm!!!
Peste o oră, transpirat, cu mâinile-ncleștate, înfigeam motoreta direct în plajă. Na că te-am adus! Am făcut offroad-ul ca un erou, nici un incident.
Când am întors privirea spre mare am înțepenit și fălcile mi-au căzut brusc.
Voi să-mi ziceți: merită o oră de muncă pe-un scuter pentru o după-amiază aici?
Mă mai întorc?

 

Anunțuri

2 păreri la “Than Sadet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s