Koh Phangan

The name of Ko Pha Ngan comes from the word ‘Ngan’, meaning ‘sand bar’ in the southern dialect, for there are many sand bars offshore around the island. Wikipedia

Am ajuns dimineața la 11. La 12 eram deja cazați într-un bungalou pe plajă, la 12:10 aveam și motoretă proprie și personală la scară.

Cum decurge totul?

Păi feribotul ajunge liniștit la Thong Sala. Spre o sută de backpackeri entuziaști dau năvală pe podeț, spre uscat. Acolo ești preluat de-o gașcă de taximetriști, toți țipând frumos la tine: TAXI, TAXI! La primul îi spui n-am nevoie, la al doilea la fel, la al treilea îți aduci aminte că ai nevoie de taxi și-l întrebi politicos cât vrea până la Chalocklum.

Fac o paranteză. Anterior venirii tale, ieri adică, cauți pe net informații despre insulă. Wikipedia, Wikitravel, Tedoo și Trip Advisor. Citești acolo frumos, bagi la cap și acționezi în consecință.

Thong Sala este principalul oraș al insulei. Acolo vine feribotul adică, acolo se găsesc cele mai multe chestii de cumpărat. E în sud.

Chalocklum este în nord, un sătuc mic de pescari, zonă mai puțin turistică, plaje mai frumoase, liniște mai multă. Aici au locuit ceva timp călătorii de la Tedoo. Ai încredere în gusturile lor și-ți setezi sătucul ca destinație.
Alte informații prețioase: în sezonul uscat (da, suntem în sezonul uscat) nu toate plajele sunt… plaje. Apa scade, se pare, și plajele devin… plaje fără apă sau cu apa până la genunchi. Singurele ”funcționale” sunt în Chalocklum și pe lângă și la Haat Rin, unde se ține lunar faimoasa Full Moon Party. La care vei participa.

Cu aceste informații în cap setezi targetul spre nordul insulei și pornești în căutarea unui taximetrist, cu toate că pe primii trei i-ai refuzat fără să știi de ce.
Chalocklum, cât vrei? 200? Nope! Cât dai? 100! Nope, 150, scrie și-n ghid! N-am ghid, dar haidem. Noi doi și un cârd de americance gălăgioase care-și explică una alteia că au rucsacul plin de băutură din duty free și de abia așteaptă să dea atacul.
În 10 minute taxiul oprește în fața unui 7eleven și-ți zice să cobori. Unde, frate, nu-i nimic aici. Pe acolo, pe plajă.
Cobori timid și mergi cu rucsacul spre direcția arătată. După ce treci de doi-trei pescari zâmbitori care se uită ciudat la tine ajungi la un complex de bungalouri unde-l deranjezi pe recepționer, te cazezi și-i iei motoreta. Și pornești în recunoaștere.
Cam atât pentru azi.

Anunțuri

5 păreri la “Koh Phangan

  1. Alex, vrem si noi datele de contact pentru aceste bungalouri…. poate ne hotaram sa venim in th 🙂 apropo cat costa cazarea? si mai vrem poze cu bungalou pe interior, pe exterior, de sus, de jos…..si normal baile:)

  2. Iti multumesc pentru ceea ce scrii, pt.poze… sunt minunate.
    Marturisesc ca m-am imbolnavit. Drept pentru care plec la farmacie, poate gasesc leac.

  3. tot nu ne-ai pus niste poze cu baia din bungalou (daca exista :))). dar daca sunt asa ieftine, de ce n-ati ramas tot in bungalou si ati plecat sa cautati casuta? Exista vreo sansa sa gasim aceste bungalouri pe net, daca ne hotaram sa venim :))? sau direct la fata locului?

    • Am plecat la căsuță pentru că e de două ori mai ieftină, dacă-ți vine să crezi, și pentru că are în plus un frigider pentru fructe și bere și un „gadget” de făcut ceai indian. Bungalouri se gasesc online (cred!), căsuțe nu (cred!). O să insist la Alex pentru poza cu baia ; )
      – Laura –

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s