Turtle Island

Ko Tao (also often Koh Tao, „Turtle Island”) is an island in Thailand located near the western shore of the Gulf of Thailand. It covers an area of about 21 km². Its official population is 1,382. Ko Tao was named by its first settlers after the island’s turtle-like geographic shape.

De la Bangkok la Ko Tao se ajunge așa: intri în orice agenție de turism din Bangkok, spui acolo unde vrei să ajungi, plătești 700 bht (adică 75 lei) și te duci acasă și faci bagajul. A doua zi pe la 6 seara vine un puști la tine la hotel, te ia de o aripă și te conduce cu bagaj cu tot la autocar. Autocarul te duce până la Chumphon, unde aștepți de la 2 noaptea la 7 dimineața în port. De acolo mai ai câteva ore cu feribotul. La 10 dimineața ești la ponton, la Ko Tao. Așa am ajuns noi.

Ko Tao este în primul și primul rând o insula mica și simpatică. Te face să te simți ca acasă din prima zi. O bați de la un capăt la altul cu motoreta în douăzeci de minute. Hotelurile și restaurantele sunt aglomerate în două sătuce, un Costinești și un Costinești mai mic. De la ponton te duc taxiuri la oricare dintre ele cu 100 bahți. Cele două sătuce sunt ticsite cu hoteluri, bungalouri și restaurante. Unul lângă altul, aproape unul în altul. Noi am plătit 50 lei pe un bungalou drăguț la 10 metri de plajă, dar sunt sigur că se găsesc hoteluri pentru orice exigențe.

În al doilea rând insulița este un fel de rai pentru diveri. E înțesată de școli și resorturi de diving, se pare că această insulă este unul din cele mai bune și ieftine locuri unde poți să înveți acest sport. Reprezentanții școlilor încearcă să te agațe încă de pe feribot, de unde pleci cu un ghiozdan de pliante. Orientativ, PADI Open Water diving course, un curs de patru zile, cazarea inclusă, costă undeva pe la 900 lei. Ceea ce înțeleg ca-i bine. Eu cred că mă voi întoarce aici să fac cursul, m-au înnebunit afișele care-mi explică cum și de ce după ce fac cursul ăsta nu voi mai putea fi 100% fericit deasupra apei.

În al treilea rând locul asta e ca o cutie cu prăjituri. Fiecare plajă, fiecare palmier, fiecare fir de nisip te opresc în loc și te lasă cu un zâmbet pe față. Țipă toate la tine: Ai ajuns în paradis, norocosule! Ce ai făcut să meriți să vezi atâta frumusețe? Cum ai să faci să intre toată în poză? Îți trebuie un obiectiv mai larg, mai larg, să cuprindă totul.

Așa că am făcut o panoramă.

DSCF0554

Anunțuri

5 păreri la “Turtle Island

  1. noi vom fi in septemrie mai intai in hanoi si ha long bay si apoi venim in thailanda.
    asteptam sa ne recomandati un loc in thailanda asa paradisiac, ca vad ca mergeti peste tot…pup

    • Recomandam, recomandam. Pls, cand aveti datele exacte si itinerariul da-mi un mail, sa-mi potrivesc si eu calatoria astfel incat sa ne intersectam. din timp, sa ma ocup de vize, una alta. pana atunci, numai de bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s