Piața plutitoare

Dedicație specială pentru Marina.

Pentru că acum doi ani ea ajuns cel mai departe. De Bangkok. Sau cel mai aproape. De Piața plutitoare.

Acum doi ani, după o noapte albă pe Khao San, a fost singura care a reușit să prindă microbuzul dimineață. Păcat că nu a reușit să și părăsească microbuzul la destinație.
Marina, uite ce ai pierdut: 100 de thailandezi plictisiți făcând figurație pentru 200 de occidentali plini de așteptări. Cam atât.

…………………………
Oarecum dezamăgitor, oarecum nu. Trei, patru băbuțe cu bucătăria înghesuită în câte-o bărcuță, cu vâsla-ntr-o mână, cu polonicul în cealaltă, hrăneau zâmbitoare turiștii care strâmbau din nas la orice. Multe, multe kitsch-uri.
Pe de altă parte am mâncat un fruct bun (nu știu cum se cheamă), Laura a mâncat un mango cu sticky rice.
Ne-am distrat copios jumătate de oră admirând valurile de turiști cu buzele strânse, tâmplele transpirate, tatuajele… relaxate și DSLR-urile bine lipite de ochelarii Ray Ban. Noi de ei, cu ei, printre ei. Băbuțele nu, aveau treabă.

…………………………..
În altă ordine de idei, logică:

Bi, hai să mergem întâi la poștă și după la laundry, să umblu cât mai puțin cu șlapii ăia incomozi. Mă uit: e încălțată în adidași. Azi tre’ să mergem la poștă și la laundry. Cumva spălătoria de haine are de-a face cu șlapii de acasă.

Îmi explică: Dacă mergem la laundry, las și pantalonii ăștia de pe mine. Și-i iau pe ceilalți. Care merg perfect cu bluza aia cumpărată din India. Care e prea drăguță s-o port cu adidașii. Deci tre să iau șlapii. Mergem la poștă întâi? Ce nu-nțelegi?

 

Anunțuri

O părere la “Piața plutitoare

  1. 🙂 multumesc pentru dedicatie:)

    eu stiu ca nu am amintiri vizuale:) despre aceasta piata, dar am multe feelinguri legate de acea seara, acea dimineata si acea „excursie” care ma fac sa rad pana acum….deci a meritat:)

    ma bucur ca ati ajuns voi sa o vedeti, dar daca nu a fost destul de impresionant, posibil se datoreaza faptului ca ati sarit peste cea mai importanta parte din pregatire: galetusele:)))))

    try asa next time:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s