La piață

Ce ne-am gândit noi? Cam ce s-ar gândi orice om întreg la cap care ajunge în Bangkok: ce-ar fi să petrec ziua de astăzi la piață?

Cu gândul ăsta măreț ne-am trezit de dimineață, am tras hainele pe noi și am pornit spre… recepția guesthouse-ului cu săru’mâna, nu vă supărați, cum ajungem la piață? Care piață? Chatuchak piață, am auzit că-i treabă. Tre’ să-i cumpărăm Laurei crocși. Autobuzul nrul 3.
După juma’ de oră, noi și încă 20 de turiști care s-au trezit cu aceeași pornire în această dimineață, am ajuns și am dat buzna către tarabe.
De menționat: în această piață sunt aproximativ 8000 (opt mii) de standuri care au la vânzare mai mult tot ce nu vrei decât tot ce vrei. Piața e într-adevăr imensă și marfa mi s-a părut mai… cu pretenții decât mă așteptam. Am venit să cumpărăm șlapi, am găsit tablouri, chiar bune. De pus acasă pe pereți, nu altceva. Haine de firmă, de firme, de tot ce găsești în Afi Palace. De la Polo Garage, la Ferrari, Converse și Ray Ban, la câțiva lei. Șlapi ioc. Sau nu neapărat ioc, dar bine ascunși.
Ne-au fost destule 2-300 de standuri ca să ne flămânzească. Nici o problemă, în centrul pieței zeci de standuri cu mâncare. Care mai de care mai apetisantă. V-aș povesti ce gătesc băieții ăștia dacă aș ști, dar din 3-4 standuri, unul vinde mâncare inteligibilă. Cu formă de animal cunoscut, adică. Apropo de mâncare, în Chinatown, ieri, vindeau unii fețe de porc prăjite. Fața, cu totul. De porc, prăjită. Vai de capul porcilor.
Apropo de fețe, azi am văzut în piață poșete din capete de crocodil. Tot capul, ceruit frumos, cu fermoar. Să-ți pui aifonul și batista în capul crocodilului. 20 lei. Crocodilule!
Am stat la masă cu un american, pensionar. Pe la 65 ani, estimez, pensionat de 7 ani, zicea. Era în piață pentru fiică-sa, care are un magazin la New York – îi făcea o listă cu marfă. Ne-a povestit toate-n lună și-n stele despre Asia. Călătorește în Asia de 7 ani, de când s-a pensionat, câte două luni pe an. China, Laos, Cambodgia, Vietnam. Toate cu recomandare. It’s very glourious, this part of the world. You’re about to have a great adventure, enjoy! Ne-a îndemnat frumos să mergem neapărat în Laos și-n Cambodgia, sunt cum era Thailanda acum 30 ani.
După masă am făcut cumpărăturile (mai bine zis, cumpărătura, adică i-am luat Laurei o pălărie, crocși satisfăcători n-am găsit) și, sub povara sacoșelor pline de cumpărături, ne-am îndreptat spre stația de bus. Unde, ca orice turiști obosiți, am căutat taxi.
Atenția la mine! Taxiurile nu au vrut să ne ia. 3 taxiuri adică. Unde mergeți? Khaosan Road (adică la 10 km). Neah… nu merg. Wtffff!!?? Taxiuri care să nu vrea cursă de 10 km nu am văzut nici măcar la barieră, la Șelari.
Până la urmă am ajuns și acasă și ne-am recuperat după lunga și obositoarea plimbare cu câteva beri.
De notat, la sfârșit de zi: marfă multă la piața Chatuchack, nu neapărat mai ieftină decât în oraș. Prețuri cam pe acolo, merită de mers doar dacă aveți de făcut cumpărături serioase sau vă treziți cu chef de vizitat o piață.
V-am țucat.

PS: pentru cei dintre voi care ați fost sau aveți de gând să mergeți la cumpărături la New York: Made in China, sold in Thailand, bought in New York, afișat cu mândrie în Românica. Asta-i globalizarea.

Anunțuri

3 păreri la “La piață

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s