Cazarea în India

Pornim seria aspectelor practice cu cazarea.

Cazarea e un subiect pe cât de vast, pe atât de complicat. De fapt, a fost partea cea mai complicată pentru noi în toată excursia.
Am căutat cazare sub 1000 RS (18 USD), cameră cu baie proprie, standarde pe cât posibil europene sau balcanice de curățenie. S-a întâmplat să ne dea cu rest. Am plătit pe cameră între 400 (7.5 USD) în Varanasi și 1400RS (25USD) în Kolkata pe noapte.
Partea bună e că în India se găsește cazare din belșug, în orice categorie de preț și, în principiu, în orice categorie de curățenie.
Partea proastă e că e foarte greu de găsit cazarea cu un grad acceptabil de curățenie.
Altă parte proastă e că nu te poți orienta după nimic, nici după Lonely Planet, Trip Advisor, nici după sfaturile unor localnici. Hotelurile menționate online sunt în principiu duble ca preț decât media locului, iar calitatea nu e superioară. Localnicii te vor ajuta, dat te vor duce numai la hoteluri care le plătesc comision. Și aici prețuri duble, calitate la jumătate.
Noi am încercat următoarea metodă. Pe net am căutat zona din fiecare oraș în care sunt aglomerate toate hotelurile ”ieftine”, ”budget accomodation”. După care luam din gară tuk tuk către acea zonă și ne descurcam la fața locului. A și funcționat metoda, a și dat rateuri.
De fapt, cuvântul de ordine în ceea ce privește acest subiect, în India, este RĂBDARE. Se rezolvă totul cu răbdare. De fapt, cu sau fără răbdare, tot se rezolvă. Cu mai multe sau mai puține compromisuri.

Dacă aveți de gând să veniți în partea asta de lume eu zic așa:

  • Nu rezervați cazare în avans pe multe zile. Rezolvați la fața locului, după ce vedeți cu ochii voștri și negociați. În fiecare oraș noi am văzut și refuzat cel puțin 5 hoteluri înainte de a ne stabili.
  • Orice vă zice agenția de turism, orice citiți pe net despre diverse hoteluri, fiți sceptici și acționați în consecință. Ni s-a întâmplat frecvent să mergem la recomandarea unui localnic sau la o recomandare găsită online la un hotel și să găsim acolo o mizerie de nedescris.
  • Fiți pregătiți de surprize și acordați-vă câteva ore pentru a rezolva problema cazării în fiecare oraș. 2-3 ore, în cazul nostru.
  • Trebuie să înțelegeți că oamenii ăștia sunt altfel. Au altfel de repere despre curățenie/ confort. Nu cred că sunt rău intenționați, pur și simplu nu cred că înțeleg ce înseamnă pentru noi confort sau curățenie.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s