Thiruvananthapuram

Căutăm bilet de tren/avion spre Delhi. Ne-am gândit noi că cel mai bine mergem la fața locului, în gara Orașuluicucelmailungnumeșipecarenumiladucaminteniciodată, să vedem cum stă situația. Drept urmare, am băgat trei mango de dimineață și Spre stația de autobuz!
Aici, surpriză, autobuzul mare, frumos, muzică în boxe, un dolar biletul pentru amândoi, o poveste. Am plecat într-o atmosferă exact ca-n filmele indiene, inclusiv coloana sonoră. Pe drum, foarte pitoresc totul, pe geam : palmieri, fructe, mașini care mai de care mai de colecție, amândoi am admirat fascinați piesa de teatru ce se desfășura în fața noastră.

La capătul liniei, am coborât zâmbitori, în iad. Bine, nu în iad, în Orașulcucelmailungnumeșipecarenumiladucaminteniciodată, dar, sincer, seamănă. 60 grade celsius, 30 de indieni grăbiți pe metru pătrat, un miros pe care nu pot să-l descriu, trotuare din loc în loc și oriunde mă uit văd zeci de mașini, autobuze și ricșe îndreptându-se direct spre mine. Pe mine mă ia o durere de cap instantanee, Laura stă pe loc ridicând din umeri și neștiind pe unde s-o apuce.

Mi-e greu să descriu, ideea e că … nu. Am vizitat și un templu/palat, frumos, nimic de zis, dar… nu.

La gară nu am rezolvat nimic, ne-am gândit noi că o să încercăm să rezolvăm online de acasă și, încercând să nu atingem nimic, am pornit în căutarea autobuzului. Nu l-am găsit pe același, ăla frumos cu aer condiționat, în schimb ne-am distrat copios într-un autobuz local, plin de indieni.

Fabricat în 1900 toamna, fără geamuri, fără… nimic, ne-a purtat, încet și nesigur către casă (și liniște și pace).

Să vă explic școala de șoferi în India:

Lecția 1: Claxonul.

Lecția 2: Claxonul.

Lecția 3: Claxonul.

Lecția 4: Volanul, frâna și accelerația.

Lectia 5 (opțional): Ambreiajul.

Milioanele de zeități hinduse se pare că păzesc cum trebuie sănătatea credincioșilor, autobuzul a ajuns la destinație întreg (mai bine zis la fel cum a plecat) și fără să facă nici o victimă.

Anunțuri

2 păreri la “Thiruvananthapuram

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s